Enthousiaste Administrateur die kan schakelen tussen diverse bedrijven m/v 32 – 40 uur

Functieomschrijving

Hele leuke en zeer goede prettige werkgever.

Voor onze opdrachtgever  gesitueerd in Midden Nederland ben ik op zoek naar een administrateur.  Op kantoor werken ca 100 professionals.  Zij bieden hun klanten juridische dienstverlening, nemen het gehele secretariaat uit handen en verzorgen ook de gehele  financiële administratie tot aan de jaarrekening.  Werken bij deze opdrachtgever is zeer veelzijdig en elke dag is anders.

Het betreft een hele afwisselende functie waarbij je zowel

administrateurswerkzaamheden verricht, zoals het opstellen van rapportages, begrotingen en jaarrekeningen, het begeleiden van kascommissies en accountantscontroles, vpb aangiftes etc., voor de klanten (ca 60 Verenigingen), als dat je ook werkt als administrateur voor de eigen organisatie.

Je krijgt een eigen verenigingen en klanten Dat is van zorg, techniek, overheid, zakelijke dienstverlening, deze afwisseling maakt het ook zo leuk om hier te werken.  Je werkt in een team van administratieve professionals. De afdeling wordt aangestuurd door een financieel manager.

Heb je een MBO(4) opleiding  of Meao BA,  richting administratie en enige jaren werkervaring of HBO en net afgestudeerd.  Of je hebt een aantal jaren gewerkt op een accountantskantoor en je wilt nu iets anders.

  • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden, bent doortastend en hebt een goed gevoel voor verhoudingen
  • Je bent integer, hebt een gezonde dosis humor en bent bereid te investeren in jouw eigen ontwikkeling
  • Je bent flexibel kunt goed schakelen tussen klant, werkgever en eventueel ook vragen beantwoorden van accountants e.d.
  • Bij voorkeur heb je ervaring met Exact of met meerdere boekhoudpakketten gewerkt. Heb je al op een administratiekantoor gewerkt is dat een pre.

Zeer goede arbeidsvoorwaarden:

Naast een hele leuke en prettige werksfeer kent de organisatie ook zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Salaris is max. 4000 bpm bij een 40 urige werkweek. Bel Yvette Crijns 06 282 49 643 direct voor informatie of stuur je cv naar yvette@happycareer.nl dan neem ik contact met je op.  Vacature is per direct of zo spoedig mogelijk (vakantie en of maand opzegtermijn mogelijk).

Happy Career, is een werving- en selectiebureau voor midden en hoger kader met ervaring  en een netwerk van ca. 30 jaar binnen de arbeidsmarkt. En bestaat als zelfstandige inmiddels 15 jaar. Happy Career bouwt een jarenlange werkervaring op met haar relaties. Voor deze vacature verzorgt Happy Career als enige bureau de bemiddeling.