Secretaresse Organisatietalent Branche Organisatie 28-32 uur (Den Haag)

Secretaresse Organisatietalent 28-32 uur m/v

Ben jij een open communicatieve, spin in het web, organisatietalent met gevoel voor kwaliteit, politieke verhoudingen en affiniteit met projecten in alle disciplines. Je bent rechterhand van de manager(s), denkt mee.  Zoals juridisch, HR, communicatie en weet jij alles in goede banen te leiden en af te stemmen? En werk je graag in een klant- en servicegerichte omgeving.  Dan is de functie van secretaresse bij deze brancheorganisatie iets voor jou.  Standplaats Den Haag (naast CS) op een toplocatie.

Dit is een landelijk opererende branchevereniging en zij ondersteunen in hun vakgebied de totstandkoming van meerdere cao’s en zijn als brancheorganisatie voortdurend betrokken in publieke en private overlegstructuren. Zij werken nauw samen met o.a. de werkgeversorganisatie, Ministeries en vakorganisaties.  Al jarenlang een gerenommeerde organisatie. Zij bieden een hoogwaardige zakelijke dienstverlening vanuit een prettige, warme, kantooromgeving.   De sleutelwoorden voor deze functie zijn: klant- en servicegericht. Enthousiast, met energie en doortastend werken.

Waar gaat het om; In deze functie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van bestuurs- ledenvergaderingen. Je plant uiteenlopende bijeenkomsten, helpt bij de totstandkoming van nieuwsbrieven, enquêtes en ledenmails. Je staat ondernemers en stakeholders te woord en wijst ze de weg in de organisatie.  Hiervoor ben je aanspreekpunt, secretaresse,  Zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Je houdt je bezig met planning en uitvoering, bent proactief, oplossingsgericht. Organiseert indien nodig congressen en evenementen. Communicatie en een dienstverlenende klantgerichte instelling is van belang.

Wat breng je mee:

Je hebt een mbo/hbo-diploma behaald en/of goede secretariële opleiding en/of werkervaring, bij voorkeur ten minste 5-10 jaar bij een branche organisatie, overheidsdienst, of in een juridische omgeving. Je bent organisatiesensitief en kunt het overzicht bewaren in een dynamische omgeving;

  • Je hebt van nature een secure instelling en weet goed structuur aan te brengen
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Je laat je niet snel uit het veld slaan en bent in staat om doortastend en probleemoplossend op te treden
  • Je toont initiatief en neemt actief werk uit handen

Wat mag je van de opdrachtgever verwachten?

  • Een open no-nonsense dynamische werkomgeving waarin initiatief en ontwikkeling centraal staan;
  • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Salaris tussen 3400 – 4250 bpm (35 vakantiedagen)
  • 28-32 urige werkweek (wel graag ook de vrijdag als een van de werkdagen)

De Sollicitatie

Wij nodigen u uit direct te reageren voor meer informatie als u belangstelling heeft, of benaderd bent voor deze functie.  yvette@happycareer.nl  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvette Crijns op telefoonnummer 06282 49 643.  Gaat om een vaste baan.

Happy Career, is een werving- en selectiebureau voor midden en hoger kader met ervaring  en een netwerk van ca. 30 jaar binnen de arbeidsmarkt. En bestaat als zelfstandige inmiddels 15  jaar. Happy Career bouwt een jarenlange werkervaring op met haar relaties.